Засега осем са задържаните по случая с камиона-ковчег, открит край софийското

...
Засега осем са задържаните по случая с камиона-ковчег, открит край софийското
Коментари Харесай

Осем са задържаните по случая със задушилите се 18 мигранти в камиона-ковчег край Локорско - 112

Засега осем са арестуваните по случая с камиона-ковчег, открит край софийското село Локорско, заяви Българска национална телевизия.

Вчера следобяд товарен автомобил, пренасящ 40 незаконни мигранти, беше открит зарязан в землището на село Локорско. В тайника на камиона бяха открити мигрантите, а  34-ма души, измежду които 5 деца, пострадаха при трагичното пътешестване. Част от оживелите бяха откарани за обзор и оказване на здравна помощ в няколко лечебни заведения.

Още нощес трима души бяха арестувани в региона на София , като един от тях е бил задържан на към 5 километра от изоставения камион. Задържаните са уредници на каналджийството като измежду тях е и уличеният за началник на групата. Според осведомени с следствието преди да бъде зарязан край Локорско, уредникът се е возил в кабината на камиона, настояват източниците на Българска национална телевизия.

Други петима са арестувани в Бургас, Каблешково и Карнобат . Те са отведени тази нощ в полицията в Бургас, а в домовете им са открити доказателства за каналджийство, както и за съответния транспорт на незаконни мигранти.

По информация на БНТ задържаните в Бургаско са отговаряли за оборудването на камиона и построяването на укритието в него, както и за логистиката по трафика на мигрантите. Двама от тях са задържани на работното си място - завод в Каблешково, сочат източниците на публичната телевизия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР